Fricis medus piparkūkas
Fricis medus piparkūkas recepte
Lai pagatavoto medus piparkūku mīklu nepieciešams:
400 g Iesala ekstraksts ( izmantoju Iļģuciema)
200 g Fricis dažādu ziedu medus
300 g sviests
100 g cukurs
2 tējkarotes sodas
1.5 - 2kg milti ( izmantoju Dobeles dzirnavnieka kviešu miltus Ekstra)
400 g cukurs , 1 glāze ūdens
Garšvielas : 1 pac.smaržīgie pipari, 1 pac.kanēlis, 1 pac.krustnagliņas, 1/4 pac.melnie pipari, 1/4 pac.koriandrs, 1/6 muskatrieksts, 1/2 tēj.k. kardamons, 1/2 tējkarote ingvera pulveris - garšvielas visas kopā sabledē.
Pagatavošana:
1. Katliņā liek iesala ekstraktu, medu, sviestu, 100 g cukuru un uz nelielas uguns karsē.
2. Citā katliņā kausē 400 g cukuru uz L'ĒNAS UGUNS, kamēr tas pārvēršas sīrupā, tad lej klāt 1 glāzi karstu ūdeni. LEJAM UZMANĪGI! Tad šo izveidojušos škidrumu piejel klāt katliņā , kur ir medus. Visu kopā vēl nedaudz pavāram un ņemam nost no uguns.
3. Masu maisot nedaudz to padzesē un pievieno klāt sablenderētās garšvielas, 2 glāzes miltus ar pievienotu sodu. Pamazām pievieno klāt pārējos miltus. Kad katlā vairs nevar izmaisīt liek masu uz galda turpina pievienot miltus un ar rokām mīca līdz izveidojusies spīdīga un skaista mīkla, nelīp pie rokām. Mīklu sadala 3 daļās, liek maisiņā vai ietin pārtikas plēvē. Uzglabā ledusskapī.
4. Cep 150 °C , gaiši brūnas
Pūdercukura glazūra
Vienu olas baltumu saputo stingrās putās un, turpinot
putošanu, pakāpeniski pievieno izsijātu pūdercukuru
(200–300 gramu), pēc tam iemaisa vienu tējkaroti citrona
sulas. Puto, līdz iegūst viendabīgu krējumam
konsistences masu, ko izmanto piparkūku rotāšanai.
Priecīgus un mierpilnus svētkus! Fricis