Mandeļu - medus burkānkūka
MANDEĻU - MEDUS BURKĀNKŪKA, RECEPTE!
Skaistam svētku mirklim - svinot 4. maija svētkus, celiet galdā šo bezgala sulīgo un latvisko kūku ar FRICIS gardo medu! 🥕🍯🍰
Nepieciešams (kūkas forma 20-22cm):
Sastāvdaļas:
🥕 200 g mandeļu miltI
🥕 180 ml FRICIS dažādu ziedu medus
🥕 200 g smalki sarīvēti burkāni (2-3 gb.)
🥕 3 olas (M izm.)
🥕 120 ml eļļa
🥕 1 tējk. cepamais pulveris
🥕 1/2 tējk. malts muskatrieksts
🥕 Šķipsniņa sāls
🥕 Virspusei - 250 g Mascarpones siera, 2 ēdamk. iebiezinātā piena + dekori pēc izvēles (ogas, augļi, šokolāde utml.)
Pagatavošana:
🔸Traukā saputo olas ar sāli līdz gaisīgai masai, tad pievieno un samaisa ar medu, eļļu un burkāniem.🔸Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un muskatriekstu. Tad pa daļām iecilā un uzmanīgi iemaisa burkānu masā.
Mīklu lej cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Cepšana:
🔸Cep 175° sakarsētā cepeškrāsni 45-50 minūtes.
Ja šķiet, ka cepoties virspuse strauji apbrūnē, uzklāj cepamo papīru.
Pēc izcepšanas kūku pilnībā atdzesē, noliek vēsumā, lai savelkas.
Vislabāk cept vakarā, atdzesēt un atstāt uz nakti ledusskapī.
Dekorēšana:
🔸Kad kūka gatava, pagatavo krēmu virspusei.
Krēmsieru saputoto ar iebiezināto pienu, bagātīgi klāj uz kūkas.
Dekorē ar izvēlētajām sastāvdaļām.
Labu apetīti!🔸🥕🔸
Paldies par gardo recepti! www.instagram.com/edam_majas/